ESIA

Etailer, SIA

Latgales 315-45, Rīga LV-1063 bigbox.lv/lv

Kurš grils ir labāks – kamado grils vai gāzes grils?

2022. gada 18. februāri 16:08

Kamado grili
Kamado grili ir izgatavoti no ugunsizturīgas keramikas. Kamado grilu biezās sienas palīdz noturēt grila iekšpusi mitru un siltu, kas ievērojami uzlabo katra gatavotā ēdiena kvalitāti. Un kā zināms, visiem ir svarīga ēdiena kvalitāte, kas ir pagatavots ar grilā. Protams, ir arī tādi kamado grili, kas ir izgatavoti no porcelāna, tērauda vai to abu kombinācijas. Tāds materiāls ir vairāk domāts iesācējiem, profesionāļi jau uzreiz lūkojas pēc keramikas kamado griliem, jo tie ir kvalitatīvāki. Kamado griliem ir lielisks ventilācijas novietojums – viens apakšā, otrs augšā. Tas nodrošina lielisku temperatūras kontrolēšanu. Un keramikas kamado grili lieliski saglabā siltumu un mitrumu, ka tajos var cept pat picas un maizes. Viena no labākajām lietām, kas patīk kamado grila īpašniekiem, ir tas, ka, izmantojot vienu ogļu devu, var gatavot pat vairākas stundas ar aizvērtu vāku (ar atvērtu vāku kamado grilu nevar lietot). Kamado grilā var pagatavot pilnīgi visu, ko sirds kāro. Tā ir viena no lieliskākajām īpašībām, kas piemīt šāda veida grilam. 

Gāzes grili
Gāzes grils ir domāts cilvēkiem, kuri nevēlas lieki gaidīt visu gatavošanas procesu var uzsākt un arī pabeigt ātrāk. Gāzes grili uzsilst krietni ātrāk nekā cita veidi grili  tas aizņem līdz 10 minūtēm, lai varētu uzsākt gatavot ēdienu. Bet ar gāzes griliem ir jābūt uzmanīgiem. Vienmēr drošības pēc jāpārbauda gāzes savienojumi, jāuzpilda vajadzīgās gāzes tvertnes, jāpārbauda degvielas vadi. Reizēm pat vajadzētu nomainīt aizdedzes un restes, un jāuztur tīri degļi, notekpaplāte un citas lietas. Un, ja grils netiek izmantots, tas ir jānosedz ar ieteikto plēvi vai kaut ko citu. Gāzes grila lieliskākā priekšrocība ir iespēja gatavot smalkus ēdienus, piemēram, zivis, augļus, dārzeņus. Tiem nebūs dūmu garšas, bet, ja ir vajadzīga dūmu garša, tad var gāzes grilam pievienot dūmu kasti, kas var sniegt to pašu garšu, ko iespējams iegūt, izmantojot ogles grilus. Cita lieliska priekšrocība ir tāda, ka gāzes grils ir viegli lietojams – viegli iedarbināms, pielāgojot vajadzīgo temperatūru, maltīti var pārbaudīt ik pēc pāris minūtem, kamēr sarunājaties ar kādu vai vienkārši kaut ko darāt. Un, līdz ko viss ir pagatavots, tad grils ir vienkārši jāizslēdz, un viss. 


Apkopojums
Viedokļi var šajā ziņā ļoti atšķirties – profesionāļi iesaka gan gāzes grilu, gan kamado grilu. Nekad nevar saprast to, kuru labāk izvēlēties. Tātad ir jāskatās uz to, cik ātri vēlas visu pagatavot, un to izmaksām. Kamado grili var sniegt garšīgu un kvalitatīvu ēdienu. Gāzes grili var sniegt ātri pagatavotu un kvalitatīvu ēdienu. Grilu izvēle ir tiešām grūta lieta, bet to var atvieglot – vienkārši jāskatās, kas kuram ir labāks un piemērotāks. Abi grili var būt nedroši, ja tie netiek pareizi uzturēti un izmantoti. Abi grilu veidi ir lieliski, ja tos izmanto, ievērojot instrukcijas. 

 

Atrašanās vieta